Tuincentrum Soontiëns, Eindhoven, 1 juni 2008.

Hoewel het weer erg goed meewerkte was het niet buitengewoon druk en heb ik maar weinig verkocht, maar dat was zeker niet te wijten aan de organisatie van de markt. Het was ook pas de eerste keer dat dit evenement plaatsvond. Hierbij alle lof voor de mensen van het tuincentrum die alles tot in de puntjes verzorgd hadden (waaronder terugbrengen naar het station omdat de bussen staakten), waardoor ik ondanks de tegenvallende verkoop een gezellige en leerzame dag heb gehad en heel veel leuke mensen heb ontmoet.

Leerzaam
Tot nu toe had ik alleen op de Crafty Markt bij het Textielmuseum in Tilburg gestaan. Het publiek bestaat daar voor een groot deel uit de deelnemers en bezoekers van het textielweekend. Dit zijn dus vooral dames die zelf heel veel kunnen en ze zullen niet zo snel een haakwerkje kopen, maar door de grote drukte verkoop ik er meestal toch redelijk. Het verschil dat ik nu heb opgemerkt is dat deze dames wel meer waardering voor m’n werk tonen. Ze herkennen de kwaliteit van iets dat mooi en zorgvuldig gemaakt is, ook al ziet het er verder uit als een ‘gewoon’ haakwerkje. Zonder verder te klagen over de bezoekers in Eindhoven (allemaal lieve aardige mensen hoor) viel me op dat ze minder oog hadden voor bekende technieken. Ik bedoel dit: haken is iets wat veel mensen kunnen, ze hebben het op school nog gedaan of hebben een moeder of oma die het doet en zien gehaakte dingen niet echt als iets dat je gaat kopen, ook al is het ontwerp nog zo leuk of al zouden ze het zelf niet kunnen namaken.

Maar m’n aparte technieken vielen wel op. Iedereen keek naar m’n met sjablonen bedrukte pannenlappen en m’n gevilte bloemen. Omdat men niet precies weet hoe het is gedaan, zijn ze meer onder de indruk en eerder geneigd om er geld aan uit te geven. Helaas had niemand een pannenlap nodig, maar ik heb wel bedrukte onderzetters en gevilte broches verkocht. Het is dus wel een signaal om me nog meer op dit soort bijzondere technieken te concentreren.

En tot m'n grote verbazing ging er ook nog een Barbiejurk over de toonbank. Helaas heb ik er geen scherpere foto van.

Leuke mensen
Amber Soontiëns (Hippiekuddels) en Mandy van Goeije, de feitelijke organisatoren van de markt hadden zelf ook een stal. Twee geweldige enthousiaste vrouwen die bergen werk hebben verzet om alles voor elkaar te krijgen. Klik op de namen om hun websites te bezoeken.

Rechts op de foto zie je nog de hangemaakte kaarsen van m'n gezellige buurvrouw Mirjam (de Kaarsentempel). Maar ik wil nog even in het bijzonder de aandacht vestigen op m’n medestandhouders Julia en Bart, die me op de heenweg geheel belangeloos een lift vanuit Amsterdam hebben gegeven.

Julia (Piccolino Craft 4 Kids) maakt bijzondere ‘schilderijen’ van uit papier geknipte figuurtjes. Het is een buitengewoon verfijnde collagetechniek die ik nog nooit gezien had en zeker niet alleen geschikt voor de kinderkamer, dus echt de moeite waard om even haar site te bezoeken.

Inrichting van m’n stal
In m'n Engelse weblog vertel ik wat over de bijna gratis inrichting van m'n kraam; met gevonden voorwerpen dus!.

Mijn winkel.
Ik heb besloten mijn Nederlandse winkel niet meer actief te onderhouden. Wie geïnteresseerd is in m'n waar kan het beste via m'n Etsy winkel bestellen. Je moet wel even lid worden van de Etsy site, maar dat is gratis. Als je niet via Paypal wilt betalen kan je kiezen voor de optie 'pay later' en in je bestellingsbericht aangeven dat je het bedrag via je bank wilt overschrijven. Ik bereken dan de exacte dagkoers en stuur je een bevestigingsmail met het bedrag in euro en mijn rekeningnummer.